Background
Nieuws

Hoofdlijnenakkoord: markt met NHG aan zet?

Hoofdlijnenakkoord: markt met NHG aan zet?

voorzitter NHG

Carla Muters, voorzitter NHG: "Toch ziet NHG ook nog punten die dringend om aandacht of verdere invulling vragen. Zo blijft de hypotheekrenteaftrek ongemoeid. Sommige ervaren dat wellicht als broodnodige rust, wij beschouwen het als een imperfectie in de markt."

Nu het stof rond het hoofdlijnenakkoord is neergedaald en we op weg gaan naar een nieuw regeerakkoord, is het goed om stil te staan bij wat er wel en niet wordt vermeld. Als we kijken naar de voorgestelde maatregelen rond koopwoningen is het goed te lezen dat de overheid zichzelf weer een centrale regierol toedicht. Dat moet gaan leiden tot meer bouwgrond en meer autonomie voor medeoverheden. Ook de planbatenheffing waarvan de opbrengst geïnvesteerd wordt in de woningmarkt is een goede zaak. Voeg daarbij de 1 miljard extra per jaar als woonimpuls en de 0,5 miljard voor infrastructuur; allemaal zaken die de koopwoningmarkt ten goede kunnen komen.  

Toch ziet NHG ook nog punten die dringend om aandacht of verdere invulling vragen. Zo blijft de hypotheekrenteaftrek ongemoeid. Sommige ervaren dat wellicht als broodnodige rust, wij beschouwen het als een imperfectie in de markt. Het leidt tot ongelijkheid tussen koop en huur en het staat het komen tot nieuwe hypotheekvormen, bijvoorbeeld de flexibele hypotheek die meebeweegt met de levensfases van een consument, in de weg.  

[….]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
Triodos Bank
Marktconform
Junior
Driebergen-Rijsenburg
Obvion
3.179 - 4.540
Junior
Heerlen