Background
Nieuws

Waarom de Funda-hypotheek er niet komt

Waarom de Funda-hypotheek er niet komt

logo funda

Funda, een dominante speler op de Nederlandse markt voor huizenadvertenties, heeft onlangs aangekondigd dat het zijn langverwachte plannen om de hypotheekmarkt te betreden heeft stopgezet.

Funda, een dominante speler op de Nederlandse markt voor huizenadvertenties, heeft onlangs aangekondigd dat het zijn langverwachte plannen om de hypotheekmarkt te betreden heeft stopgezet. Funda zou vermoedelijk een behoorlijk marktaandeel kunnen verwerven: vrijwel iedere huiszoeker komt op Funda. Er valt dus geld te verdienen voor Funda. Maar er was te veel tegenstand: van de eigenaren van Funda, de makelaars.

1. Interne en Externe Tegenslagen

De reis naar een Funda-hypotheek was allesbehalve glad. Funda, eigendom van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), heeft te maken gehad met ernstige tegenstand vanuit zijn eigen aandeelhouders. De NVM, die een significant aandeel heeft in Funda, zag het potentieel voor belangenconflicten, aangezien veel van haar leden ook actief zijn als hypotheekadviseurs. Dit interne conflict heeft zelfs geleid tot juridische strijd en het vertrek van topmanagement, waaronder de CEO, wat ongetwijfeld heeft bijgedragen aan de beslissing om de hypotheekambities te staken. Een deel van de makelaars verdient veel geld aan hypotheken en willen dat graag zo houden.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

De Hypotheekshop
Marktconform
Junior
Bloemendaal
Achmea
4.879 - 6.750
Medior
Amsterdam
Top vacature
de Volksbank
Max. 57.000
Junior
Utrecht