Zorgen over grootschalige hypotheekfraude

Tweede Kamerlid

Criminelen kiezen steeds vaker voor hypotheekfraude als gemakkelijk verdienmodel en witwasvehikel. Gemeenten kunnen nuttig zijn in de aanpak

Meerdere regionale politiekorpsen geven aan dat criminelen grootschalige hypotheekfraude plegen. Onlangs werd duidelijk dat dit speelt in de regio Amsterdam, maar uit deze signalen blijkt dat het probleem in heel Nederland speelt. De VVD wil van haar minister weten welke aanpak er nu is voor deze fraude en welke maatregelen gemeenten kunnen treffen voor informatiedeling met banken.

Aanzuigende werking

Dat vragen Kamerleden Aukje de Vries en Ingrid Michon-Derkzen naar aanleiding van berichtgeving hierover van het FD. Het dagblad maakte meldde dat de Amsterdamse politie had ontdekt dat criminelen honderden huizen aankochten. Landelijk zou het om maar liefst achtduizend huizen gaan. Dat aantal noemde de Amsterdamse politiechef Pim Jansonius ‘schrikbarend’. Vooral het gemak waarmee criminelen bij banken een hypotheek kunnen regelen met valse documenten en vastgoed verkrijgen heeft een ‘enorme aanzuigende werking’, aldus de recherche.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

ABN AMRO
3.141 - 4.487
Medior
Amersfoort
Top vacature
ING
Marktconform
Medior
Amsterdam
De Hypotheekshop
Marktconform
Junior
Bloemendaal